Wwieland Blog

Mark the Dots -Tehnica Votului în facilitare!

22.01.2020 14:36
by Wwieland
by Wwieland
Mark the Dots -Tehnica Votului în facilitare!

Bulinele de Vot pot fi utilizate eficient în workshopurile tale ca metodă de facilitare și moderare al grupului, pentru a ajuta la comunicarea și rezolvarea multor provocări. Iată câteva sugestii despre cum să folosești acest accesoriu de facilitare obișnuit, dar extrem de competent care vine în avantajul tău.

Tehnica One-Vote-Question

Angrenează-ți participanții și descoperă starea lor de spirit generală folosind tehnica „One-Vot-Question”. În acest exemplu, pune-le o întrebare simplă: „Cum vă simțiți în acest moment?”, Apoi roaga-i  să răspundă plasând o bulina de marcare în locul corespunzător pe șabloanele vizuale. Această tehnică le permite participanților să ofere un răspuns mai sincer, deoarece nu este nevoie de explicații și în același timp a încurajat participarea activă.

 

Aceste două șabloane vizuale, îți oferă exemple despre cum poți măsura temperamentul participanților tăi cu sau fără scalare.

Tehnica Multiple-Vote-Question

În situații de workshop sau întâlniri, unde ai nevoie ca participanții să acorde prioritate sau să facă alegeri pe diverse teme, această tehnică este extrem de eficientă. Asigură-te că fiecare persoană are suficiente buline de marcare la îndemână în funcție de ceea ce li se cere.

De câte buline va fi nevoie? Pur și simplu împarte la 2 numărul de subiecte pe care dorești să le evidențiezi și aceasta este, în general, cantitatea potrivită de buline pentru fiecare participant. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să ai buline suplimentare dacă este nevoie.

Tehnica Blind Voting

Dacă dorești să reduci sau să elimini interacțiunea dintre participanți și să obții cele mai oneste răspunsuri în timpul unei sesiuni de vot; atunci „Votul Anonim” este tehnica ideala pentru tine.

 

Mai întâi trebuie să numerotezi subiectele tale. Apoi, cere grupului să voteze plasând numărul subiectului pe buline în ordinea preferințelor, dupa care colectează rezultatele fără ca nimeni să știe cine a votat pentru ce.

Tehnica Simplificarea complexului

Pentru subiecte deosebit de complexe, care au potențialul de a deveni rapid confuze, este util să îl descompunem în puncte individuale. Acum, aceste puncte simple pot fi considerate separat și evaluate cu mai multă claritate.

Daca dorești să înveți mai detaliat cum să utilizezi tehnicile de mai sus în sesiunile tale de facilitare, te invităm să consulți cursurile de Moderare și Facilitare organizate de Wwieland. 

Buline de Vot le gasești mereu la noi în magazinul on-line: wwieland.ro  

Creare magazin online