Condiții de cumpărare
Bine ați venit pe site-ul societății comerciale WIELAND ES WIELAND SRL UNGARIA - SEDIU PERMANENT (în continuare: Vânzătorul).
Acești termeni contractuali generali (în continuare TCG) cuprind termenii și condițiile utilizării serviciilor site-ului www.wwieland.ro (în continuare Site-ul) din partea persoanelor interesate (în continuare: Cumpărător).
Informațiile tehnice necesare pentru a utiliza Site-ul nu sunt incluse în prezenții termeni și condiții contractuale generale, aceste informații fiind disponibile pe site.
Contractul se încheie în limba română.
Contractul nu constituie un contract scris, acesta nu este înregistrat de Vânzător, astfel încât acesta nu este disponibil ulterior și nu poate fi vizualizat.
Vânzătorul nu se supune niciunei dispoziții al vreunui cod de conduită.
Prin utilizarea site-ului, Cumpărătorul recunoaște și acceptă următoarele condiții și termeni contractuali.
Denumire: WIELAND ES WIELAND SRL UNGARIA - SEDIU PERMANENT
Sediu fiscal: Jud. Cluj. mun. Cluj-Napoca, Str. Republicii 14, demisol, Ap 5
Depozit: Jud. Cluj. mun. Cluj-Napoca, Str. Republicii 14, demisol, Ap 5
Adresa de corespondență: Jud. Cluj. mun. Cluj-Napoca, Str. Republicii 14, demisol, Ap 5
Persoana contact reprezentant Romania: Kateryna Sali
C.U.I.: RO39553839
Banca: OTP BANK ROMANIA SA
Număr cont: RO39OTPV20000117156RO01 / RO93OTPV200001171563EU01
Adresă e-mail: sales@wwieland.ro
Număr de telefon: + 40-799-167-032
Servicii arhivare: UNAS Online SRL H-9400 Sopron, Maior köz 2. I / 15, unas@unas.hu
Vânzătorul valorifică în magazinul on-line produse de calitate superioară ale companiei germane Neuland (table, instrumente de moderare și facilitare, valize și genți de trainer, materiale didactice, manuale etc.) și alte instrumente de training.
4.1. Răspundere
Cumpărătorul poate utiliza Site-ul pe propria răspundere și este de acord că Vânzătorul nu-și asumă răspunderea pentru daunele materiale și morale ce decurg din încălcarea în mod voit a termenilor contractuali, care periclitează viața, integritatea sau sănătatea umană.
Vânzătorul exclude orice răspundere pentru comportamentul utilizatorilor Site-ului. Cumpărătorul este obligat să se asigure că prin utilizarea Site-ului nu încalcă nici direct, nici indirect drepturile terțelor persoane sau normele legale. Cumpărătorul este pe deplin și exclusiv responsabil pentru propriul comportament, Vânzătorul colaborând pe deplin cu autoritățile competente în vederea descoperirii ofenselor aduse persoanelor.
Vânzătorul poate, dar nu are obligația de a verifica conținutul eventual pus la dispoziție de către cumpărători pe durata utilizării Site-ului, și în ceea ce privește conținutul postat, Vânzătorul are dreptul, dar nu este obligat, să caute indicii privind desfășurarea de acte ilicite.
Paginile de prestări servicii pot conține link-uri care duc către paginile altor Vânzători. Vânzătorul nu este responsabil pentru procedurile privind protecția datelor și alte activități ale acestor Vânzători.
Datorită caracterului global al Internetului, Cumpărătorul acceptă să respecte legislația națională relevantă, atunci când utilizează site-ul. În cazul în care Cumpărătorul întreprinde o activitate în legătură cu Site-ul, care nu este permisă conform legislației statului său, responsabilitatea pentru utilizarea sa cade exclusiv în sarcina Cumpărătorului.
În cazul în care Cumpărătorul descoperă un conținut necorespunzător pe Site, are obligația de a-l înștiința imediat pe Vânzător. Dacă Vânzătorul, cu bună-credință, consideră că observația este întemeiată, are dreptul să șteargă sau să modifice imediat informațiile.
Acordul încheiat între Vânzător și Cumpărător în baza prezenților TCG va înceta în cazul în care Cumpărătorul își șterge înregistrarea sau dacă Vânzătorul șterge înregistrarea Cumpărătorului.
4.2. Drepturile de autor
Site-ul, în întregime, cu elementele sale grafice, textele și soluțiile tehnice, sunt protejate prin drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală (cum ar fi protecția mărcii). Vânzătorul este deținătorul drepturilor de autor sau cumpărătorul autorizat al întregului conținutul afișat pe Site și al tuturor serviciilor publicate prin intermediul acestuia:
orice lucrare artistică sau altă creație intelectuală (inclusiv, dar fără a se limita la toate materialele grafice și alte materiale, organizarea, editarea, aspectul, soluțiile software și alte soluții, idei sau realizări ale site-ului).
Salvarea sau tipărirea conținutului Site-ului și a anumitor părți ale acestuia pe suport fizic sau dispozitiv de salvare a datelor sau pentru tipărire în scopuri personale este posibilă doar cu acordul prealabil scris al Vânzătorului. Utilizarea în alte scopuri decât cele personale, cum ar fi stocarea, transmiterea, publicarea sau descărcarea într-o bază de date, sau comercializarea, este posibilă doar cu acordul prealabil scris al Vânzătorului.
În afară de drepturile prevăzute în acești TCG, înregistrarea pe acest Site, utilizarea Site-ului nu îndreptățește Cumpărătorul să utilizeze, să valorifice oricare denumire comercială sau marcă înregistrată publicată pe acest Site. În afara afișărilor aferente utilizării Site-ului conform destinației, a multiplicării și a efectuării de copii temporare în scopuri personale necesare acestora, aceste creații de proprietate intelectuală nu pot fi utilizate sau valorificate sub nicio altă formă fără acordul prealabil scris al Vânzătorului.
Vânzătorul își rezervă toate drepturile asupra tuturor aspectelor serviciilor sale, în special asupra denumirii domeniului www.wwieland.ro, subdomeniile care aparțin acestuia, orice alt nume de domeniu, subdomenii și platforme de publicitate web rezervate de Vânzător.
Este interzisă efectuarea oricărei activități care vizează listarea, organizarea, arhivarea, hacking-ul sau decodificarea sursei bazei de date a Vânzătorului, cu excepția cazului în care Vânzătorul emite o autorizație separată în acest sens.
Este interzisă modificarea, copierea, plasarea de date noi sau suprascrierea datelor existente prin eludarea interfeței furnizate de Vânzător sau de motoarele de căutare, fără un acord separat sau un serviciu creat în acest scop.
Prin folosirea serviciilor Cumpărătorul acceptă ca în cursul prestării de servicii Vânzătorul să poată utiliza, în limitele Politicii de confidențialitate în materie, datele încărcate de către Cumpărător, oriunde și oricând, fără limitări sau plata unor tarife separate.
5.1. Înregistrarea
O parte semnificativă a conținutului Site-ului este accesibilă tuturor Cumpărătorilor fără înregistrare. Unele servicii, precum ar fi achiziția, sunt condiționate de înregistrare (apoi prin logare), astfel, condiția achiziției de pe Site este o înregistrare valabilă.
Dacă însă Cumpărătorul dorește să se înregistreze, va trebui să dea click pe câmpul de „Înregistrare” din meniul Site-ului unde trebuie să furnizeze următoarele informații Vânzătorului:
Parolă,
Nume,
Informațiile de facturare,
Număr de telefon,
Date de livrare, în cazul în care acestea diferă față de datele de facturare.
Vânzătorului îl va înștiința pe Cumpărător despre înregistrarea efectuată cu succes prin intermediul unui e-mail.
Cumpărătorul are dreptul să își anuleze înregistrarea oricând, prin trimiterea unui mesaj la adresa sales@wwieland.ro. După primirea mesajului, Vânzătorul va asigura cu promptitudine anularea înregistrării. Datele de cumpărare ale Cumpărătorului vor fi eliminate imediat din sistem; acest lucru nu afectează păstrarea datelor și a documentelor legate de comenzile deja efectuate și nu va duce la ștergerea acestor date. După eliminare, datele nu mai pot fi resetate.
Cumpărătorul este singurul responsabil pentru păstrarea confidențialității datelor de acces ale cumpărătorului (cum ar fi parola). În cazul în care Cumpărătorul află că terțe persoane neautorizate au intrat în posesia parolei furnizate la înregistrare, atunci trebuie să-și schimbe imediat parola, iar în cazul în care se poate presupune că terța persoană utilizează aceste date în mod abuziv, Cumpărătorul are obligația de a-l înștiința concomitent pe Vânzător.
În cazul în care Cumpărătorul este înregistrat, dar și-a uitat parola, va utiliza funcția „Solicitați o nouă parolă”. Prin introducerea în această funcție a adresei de e-mail înregistrate, Vânzătorul îi va trimite Cumpărătorului o nouă parolă temporară la adresa de e-mail, pe care Cumpărătorul o va utiliza pentru logare, pe care apoi, o va modifica imediat din motive de securitate.
Cumpărătorul este de acord să actualizeze informațiile personale furnizate în timpul înregistrării, pentru ca acestea să fie actuale, complete și reale.
5.2. ÎNREGISTRAREA ȘI CONFIRMAREA UNEI COMENZI
Pe Site există posibilitate de căutare. Pentru o căutare simplă, trebuie introdus doar cuvântul cheie, iar dacă un produs corespunde acestuia, sistemul îl va afișa. Pentru căutare avansată, se dă clic pe „Căutare avansată” și lângă cuvântul de căutare, se poate selecta categoria și tipul de produs căutat. Ca urmare a căutării, produsele apar în același mod ca și în meniul „Produse”. De asemenea, există posibilitatea căutării pe pagini și vizualizării caracteristicilor detaliate ale produsului.
Pentru a primi mai multe informații despre un produs, Cumpărătorul trebuie să dea click pe imaginea sau denumirea produsului. Atunci, Cumpărătorului i se va deschide pagina „Detalii despre produs”.
Dacă Cumpărătorul dorește mai multe informații despre un produs, va trebui să dea click pe imaginea sau denumirea produsului. Poate utiliza funcția „Categorii” din meniu pentru a răsfoi printre produsele de pe Site. Dacă accesează o categorie în care pot fi găsite produse, poate viziona denumirea, prețul și imaginea produselor. Printr-un click pe „Coș” se va plasa produsul în coșul de cumpărături. Dacă toate produsele dintr-o anumită categorie nu încap pe o pagină, se pot accesa numerele de deasupra și de sub produse pentru a le parcurge. Dacă lângă produs nu apare funcția coșului de cumpărături, înseamnă că nu puteți comanda produsul.
Puteți verifica conținutul coșului de cumpărături printr-un click pe butonul „Coș de cumpărături” unde puteți schimba cantitatea produselor din coș, specificând cantitatea dorită sau să ștergeți produsul adăugat dând click pe butonul X. Tot aici puteți imprima o ofertă de preț care conține totalul de plată, prin click pe butonul „Listare Ofertă”, iar sistemul calculează automat greutatea produselor și adaugă automat costul de transport aferent greutății la prețul produsului. Dacă Cumpărătorul decide să comande, va da click pe butonul „Comandă” din funcția coșului de cumpărături.
În interfața afișată, Cumpărătorul trebuie să se conecteze la contul de client – dacă până în acest punct nu a făcut-o – și dacă nu este înregistrat, trebuie să se înscrie conform specificațiilor de la punctul 3.1. pentru a putea face comanda prin intermediul Site-ului.
Dacă Cumpărătorul s-a autentificat sau s-a înregistrat pe Site, va fi direcționat la pagina „Modalități de plată și livrare”, unde va trebui să selecteze cea mai potrivită opțiune de plată și metodă de livrare dintre posibilitățile aflate la dispoziție. Vânzătorul nu oferă posibilitatea de livrare parțială a comenzilor. După introducerea și verificarea tuturor informațiilor necesare, se dă click pe „Înainte” pentru o interfață unde vor fi afișate toate informațiile comenzii, unde Cumpărătorul va putea verifica datele comenzii încă o dată, înainte de validarea finală a comenzii, după care va face click pe butonul „Comandă” pentru a finaliza comanda.
Starea comenzii poate fi monitorizată de Cumpărător la punctul „Profil” până la închiderea comenzii. Aici, Cumpărătorul poate găsi numărul și suma tuturor comenzilor făcute prin intermediul Site-ului. Fiecare comandă poate fi identificată printr-un număr de comandă unic, pe care puteți da click pentru a vizualiza conținutul detaliat al comenzilor.
5.3. Prețul produselor
Prețul de achiziție al produselor afișate pe Site include taxa pe valoare adăugată și alte taxe publice. Prețul de achiziție al produselor nu include costurile de livrare. Costurile speciale de ambalare nu vor fi percepute deoarece prețurile includ și costul ambalajului.
Prețurile produselor sunt afișate în lei (RON).
5.4. Corectarea datelor introduse în mod eronat
Cumpărătorul are posibilitatea de a corecta datele introduse pe Site în orice fază a comenziiși a trimiterii acesteia către Vânzător, fie în contul acestuia (schimbarea datelor cumpărătorului), fie în zona de comandă (de exemplu, dând click pe butonul „x” pentru a șterge un produs din coș sau a modifica cantitatea produsului prin tastarea exactă a numărului de bucăți). Date introduse eronat înseamnă de exemplu și introducerea unei cantități eronate de produse, plasarea unui produs greșit în coș, ștergerea produsului din coș, a specificării de informații greșite privind livrarea etc. (de exemplu adresa de livrare).
5.5. Valabilitatea ofertei, confirmarea comenzii
Vânzătorul va confirma imediat, printr-un e-mail generat automat comanda Cumpărătorului, prin care confirmă și specifică Cumpărătorului datele furnizate pe parcursul înregistrării și a achiziției (date de facturare și livrare), ID-ul comenzii, data comenzii, lista de produse comandate, cantitatea acestora, prețul produselor, costurile de transport, precum și suma totală de plată.
Acest e-mail de confirmare reprezintă acceptarea de către Vânzător a ofertei Cumpărătorului, prin care se încheie un contract valabil între Cumpărător și Vânzător.
Cumpărătorul este scutit de obligația de a menține oferta valabilă în cazul în care acesta nu primește confirmarea prin e-mail pentru comanda lansată în cel mult 48 de ore din partea Vânzătorului.
În cazul în care Cumpărătorul a trimis comanda către Vânzător și constată o eroare în datele e-mailului de confirmare, va semnala Vânzătorului acest lucru în termen de 1 zi pentru a evita onorarea comenzilor nedorite.
Comanda se califică drept contract încheiat pe cale electronică, fiind guvernată de prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil și ale Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic. Contractul intră sub incidența Ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative; și are în vedere dispozițiile directivei Comisiei și Consiliului European 83/2011/EU privind drepturile consumatorilor.
La fiecare comandă achiziționată și finalizată, cumpărătorul primește înapoi 1,5 % din valoarea totală a comenzii fără costurile de transport incluse în puncte de fidelitate. Punctele de fidelitate se vor cumula în contul cumpărătorilor înregistrați. Punctele cumulate se pot utiliza pentru a achita până la 75% din valoarea comenzii curente de pe site-ul nostru. Puteți consulta AICI termenii și condițiile programului de fidelitate Wwieland.
5.6. Modalități de plată
Plata în avans prin OP (ordin de plată): Cumpărătorul plătește prețul produselor comandate înainte ca acestea să fie livrate sau preluate în contul bancar al Vânzătorului, nr. cont RO39OPTV20000117156RO01 prin transfer bancar în baza proformei ce se va emite la confirmarea comenzii. În cazul plății în avans prin OP, în rubrica dedicată observațiilor se va specifica numărul comenzii. La alegerea acestei modalități de plată, Cumpărătorul va avea dreptul la primirea produselor comandate doar după transferarea sumei datorate.
Plata cu cardul on-line prin intermediul C Solution - PlatiOnline: In cazul alegerii acestei forme de plata, Cumpărătorul va fi redirecționat către C Solution - PlatiOnline de către Vânzător. Acolo Cumpărătorul va utiliza cardul bancar existent al Cumpărătorului pentru a efectua plata facturii. Tipuri de carduri bancare acceptate: VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Datele cardului bancar vor fi furnizate în toate cazurile pe pagina C Solution - PlatiOnline, astfel acelea în nici într-un caz nu ajung la Vânzător. Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră. Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele wwieland.ro
5.7. Factura
Prestatorul îi va trimite Cumpărătorului printr-o scrisoare postată separat factura deja achitată, cât și o copie în format electronic la adresa electronică de corespondență a Cumpărătorului.
5.8. Livrarea produselor
Produsele comandate se vor expedia de către Vânzător sub formă de colet(e) la adresa de livrare furnizată în comandă de Cumpărător.
Vânzătorul va notifica Cumpărătorului prin e-mail timpii de tranzit preconizați ai comenzii. Cu toate acestea, Vânzătorul nu va fi responsabil pentru întârzierile cauzate de forța majoră și/sau alte motive neprevăzute.
Comanda făcută pe Site-ul web va fi livrată de către compania de transport, respectiv prin serviciul de curierat selectat de producător, la adresa furnizată de Cumpărător în timpul comenzii online. Serviciul de curierat va livra comenzile de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00. În cazul în care cumpărătorul nu este la adresa indicată în această perioadă, este indicat să furnizeze o adresă de livrare alternativă la care acesta poate ridica produsul comandat.
Vânzătorul trimite pe adresa de e-mail furnizată de către Cumpărător o înștiințare specificând situația actuală a coletului.
Dacă, la data specificată de către serviciul de curierat, Cumpărătorul nu se află la adresa specificată și livrarea coletului eșuează, curierul va încerca să livreze coletul în următoarea zi lucrătoare.
Curierul va încerca două livrări, iar în cazul în care și a doua livrare eșuează – din motive imputabile Cumpărătorului – curierul va restitui coletul Vânzătorului, care anulează comanda și poate să revalorifice produsul.
Preluarea cantitativă și calitativă a produselor are loc odată cu preluarea produsului de la curier, respectiv, odată cu semnarea documentelor de primire, ceea ce înseamnă că, după ce curierul pleacă Vânzătorul nu mai poate accepta reclamații privind calitatea și cantitatea. Prin semnarea documentului de primire, destinatarul acceptă că, atât în exterior, cât și ca și conținut coletul corespunde celor cuprinse în comandă (nu lipsesc piese, ambalajul sau produsul nu este deteriorat).
În cazul în care Cumpărătorul constată că ambalajul sau produsul este deteriorat la preluarea acestuia, se va întocmi un proces verbal în prezența agentului de la serviciul de curierat. În cazul în care la preluare ambalajul sau produsul este vizibil deteriorat și dauna s-a produs înainte de preluarea bunului, returul produsului va fi asigurat de către Vânzător în mod gratuit. Pentru dauna constatată după preluarea produsului, Vânzătorul nu-și asumă răspunderea.
5.8.1. Costurile de transport
Livrare coletelor, se va efectua direct de ladepozitul producătorului Neuland din Germania pentru produsele livrabile direct de la depozitul producatorului sau direct de la depozitul din Cluj-Napoca, pentru prdusele disponibile pe stoc in depozitul din Cluj-Napoca. Pentru ridicarea comenzilor personal de la depozitul din Cluj-Napoca, nu se percep taxe de transport. Ridicarea coletelor personal, se poate efectua cu o programare in prealabil, si dupa efectuarea plații comenzii in avans on-line prin intermediul C Solution - PlatiOnline sau Plata în avans prin OP (ordin de plată).
Tarifele de transport valabile sunt stipulate cu TVA in sectiunea Livrare de pe pagina de Informatii al magazinului on-line. https://wwieland.ro/shop_contact.php
5.8.2. Termenul de livrare
Produsul comandat va fi expediat Cumpărătorului – în funcție de disponibilitatea lui pe stoc – în termen de cel mult 14 zile lucrătoare pentru produsul expediat de la depozitul producatorului din Germania sau in termen de cel mult 3 zile, pentru produsul comandat de la depozitul din Cluj-Napoca, disponibil pe stoc.
Toate comenzile de pe teritoriul țărilor UE sunt expediate direct din locația noastră din Germania, și necesită un timp de tranzit, în medie aprox. de 1 săptămână pentru colete și 1-2 săptămâni pentru transportul de mărfuri.
Pentru produsele care sunt indisponbile, Vânzătorul va informa Cumpărătorul, după efectuarea comenzii, despre durata termenului de producție și livrare (Aceasta poate dura până la 4-6 săptămâni, în funcție de produs și cantitatea comandată!).
Cu excepția cazului în care părțile au convenit altfel, Vânzătorul este obligat să pună produsul la dispoziția Cumpărătorului (să-l livreze Cumpărătorului) fără întârziere, cel târziu în termen de treizeci de zile de la încheierea contractului.
În cazul întârzierii, Cumpărătorul, care dobândește astfel calitatea de consumator, are dreptul să stabilească un termen limită. În cazul în care Vânzătorul nu se conformează termenului, consumatorul are dreptul să rezoluționeze contractul.
Consumatorul are dreptul să rezoluționeze contractul fără a stabili un termen limită de îndeplinire a contractului atunci când,
- a) Furnizorul de servicii a refuzat să încheie contractul; sau
- b) contractul ar fi trebuit finalizat conform acordului părților până la respectivul termen – și nu în alt moment.
6.1. Exercitarea dreptului de retragere
Prevederile prezentei clauze se aplică numai persoanelor fizice care acționează în afara domeniului profesional sau comercial propriu, care cumpără, comandă, primește, utilizează, solicită, respectiv este destinatarul comunicării și ofertei comerciale a bunurilor (în continuare „Consumator”).
Consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare-cumpărare fără justificare, în termen de paisprezece (14) zile de la data primirii:
- a) produsului,
- b) a ultimului produs livrat, în cazul în care se livrează mai multe produse,
- c) a ultimei piese sau bucăți, în cazul unui produs format din mai multe piese sau bucăți,
- d) a primei livrări, de către Consumator sau de către o terță persoană, alta decât transportatorul, în cazul în care produsul trebuie livrat în mod regulat la o anumită perioadă de timp.
De asemenea, Consumatorul își poate exercita dreptul la retragere în perioada cuprinsă între data încheierii contractului și data primirii produsului.
În cazul în care Consumatorul dorește să-și exercite acest drept, va avea obligația de a trimite (de exemplu, prin poștă, fax, prin e-mail), utilizând datele de contact indicate la punctul 1 al prezentului document, o declarație neechivocă cu privire la intenția sa de retragere. În acest scop, consumatorul poate utiliza un model de declarație de retragere la următorul link
http://wwieland.hu/shop_ordered/6624/pic/3.elallasi_nyilatkozat.pdf
Consumatorul se consideră că își exercită dreptul la retragere în termen dacă își expediază declarația de retragere către Vânzător într-un interval de timp care precede expirarea termenului limită specificat anterior.
Consumatorul trebuie să dovedească faptul că și-a exercitat dreptul la retragere în conformitate cu prevederile p. 4 al prezentului contract.
În ambele cazuri, Vânzătorul va confirma imediat primirea declarației de retragere a Consumatorului prin e-mail.
În caz de retragere scrisă, aceasta va fi considerată valabilă în cazul în care Consumatorul trimite cererea în termen de 14 zile calendaristice (sau până la 14 zile calendaristice) Vânzătorului.
În cazul anunțului efectuat poștal, se va lua în considerare de către Vânzător data expedierii prin poștă, respectiv în cazul înștiințării prin e-mail, data trimiterii e-mail-ului, la calculul termenului. Consumatorul va trimite cererea prin scrisoare recomandată destinatarului, pentru a dovedi data expedierii în mod credibil.
În caz de retragere, Consumatorul are obligația să trimită produsul comandat înapoi la adresa Vânzătorului, specificată la punctul 1, fără nicio întârziere nejustificată, dar nu mai târziu de 14 zile de la data comunicării declarației de retragere. Termenul limită este considerat îndeplinit dacă produsul este trimis de către Consumator (trimite prin poștă sau înmânează curierului) înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Cheltuielile de returnare a produsului la adresa Vânzătorului sunt suportate de către consumator. Vânzătorul nu poate prelua pachetul returnat cu ramburs. În afară de costurile de returnare a produsului în caz de retragere, Consumatorul nu suportă alte costuri.
În caz de retragere din contract a consumatorului, Vânzătorul va restitui imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea declarației de retragere din partea consumatorului, toate contraprestațiile efectuate de către consumator, inclusiv costul transportului (livrării) excluzând costurile suplimentare care apar în cazul în care consumatorul a ales un mod de transport diferit față de cel mai ieftin mod de transport oferit de Vânzător. Vânzătorul are dreptul de a reține returnarea sumei achitate de către Consumator până la redobândirea produsului sau până când Consumatorul dovedește în mod credibil returnarea produsului: dintre cele două opțiuni, Vânzătorul va lua în considerare termenul primei opțiuni îndeplinite.
La retur, Vânzătorul va utiliza modalitatea de plată acordată cu ocazia tranzacțiilor inițiale, cu excepția cazului în care Consumatorul își dă acordul în mod expres la utilizarea altor metode de plată; în urma utilizării acestei metode de rambursare, Consumatorul nu va suporta costuri suplimentare.
Consumatorul va fi responsabil pentru diminuarea valorii produsului doar în cazul în care acesta a fost utilizat mai mult decât este necesar pentru a-i constata natura, caracteristicile și funcționarea.
6.2. Cazuri în care nu se aplică dreptul la retragere:
- a) în cazul unui contract de prestări servicii, după prestarea întregului servici, în cazul în care Vânzătorul a început să presteze serviciul cu acordul prealabil expres al Consumatorului, iar Consumatorul a luat la cunoștință că își pierde dreptul la reziliere după încheierea serviciului;
- b) pentru un produs sau serviciu a cărui preț sau tarif nu poate fi influențat de către Vânzător pe piața monetară, depinzând de posibila fluctuație și pe durata perioadei de retragere de 14 zile;
- c) în cazul unui produs care nu este prefabricat și care a fost produs de Vânzător pe baza unei cereri sau instrucțiuni a Consumatorului sau pentru un produs confecționat în mod evident pentru Consumator.
7.1. Garanția produselor
Un produs este considerat defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la introducerea pe piață sau dacă nu are caracteristicile specificate de producător.
În cazul în care Vânzătorul își îndeplinește obligațiile în mod necorespunzător din punct de vedere legal sau contractual, Cumpărătorul are dreptul de a solicita garanția produselor.
În cazul unui contract de consumator, Cumpărătorul poate pretinde garanție pe durata perioadei de garanție valabilitate de 2 ani de la data livrării, pentru orice defecte existente la momentul livrării produsului. După expirarea termenului de garanție cu valabilitate de doi ani, Cumpărătorul nu mai are dreptul la validarea garanției.
În cazul altui tip de contract decât cel de consumator, cel îndreptățit poate beneficia de termenul de garanție de 1 an de la data preluării produsului.
Cumpărătorul – după caz – poate solicita repararea sau înlocuirea, cu excepția cazului în care îndeplinirea pretenției pentru care a optat Cumpărătorul este imposibilă sau aceasta implică cheltuieli suplimentare disproporționate, în comparație cu alte cereri. În cazul în care Cumpărătorul nu a beneficiat de reparare sau înlocuire, respectiv, nu le-a putut solicita, atunci poate pretinde reducerea proporțională a contraprestației sau defecțiunea poate fi remediată de către Cumpărător respectiv să o efectueze prin altcineva, pe cheltuiala Vânzătorului, sau – în ultimă instanță – poate rezoluționa contractul. Contractul nu va fi rezoluționat pentru defecte minore.
Cumpărătorul poate trece de la garanția produselor și la o altă garanție, suportând însă costurile trecerii, cu excepția cazului în care aceasta a fost justificată, sau dacă Vânzătorul a dat motiv în acest sens.
Cumpărătorul are obligația de a comunica Vânzătorului defectul imediat după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două luni de la constatarea sa.
Cumpărătorul poate valida garanția direct față de Vânzător.
În termen de șase luni de la executarea contractului, Cumpărătorul nu trebuie să îndeplinească alte condiții în afară de comunicarea defecțiunii, în cazul în care Cumpărătorul dovedește faptul că a achiziționat produsul de la Vânzător (prin prezentarea facturii sau a copiei acesteia). În astfel de cazuri, Vânzătorul poate fi exonerat de obligația de garanție doar dacă răstoarnă această prezumție, adică dacă poate demonstra că defectul bunului s-a produs după predarea acestuia către Cumpărător. În cazul în care Vânzătorul poate dovedi că defecțiunea s-a produs din motive imputabile Cumpărătorului, acesta nu este obligat să acorde drepturile de garanție.
După expirarea termenului de șase luni de la data executării contractului, Cumpărătorul va trebui să dovedească faptul că defectul descoperit de către acesta exista deja în momentul livrării.
În cazul în care Cumpărătorul solicită garanția pentru o componentă distinsă a produsului – din punctul de vedere al defecțiunii indicate – garanția nu se consideră validată pentru celelalte componente ale produsului.
7.2 Garanția de conformitate
În caz de lipsă de conformitate, Vânzătorul este obligat să acorde garanție legală de conformitate de 2 ani ce se calculează de la data livrării produsului, conform Legii 449/2003.
Nu este acoperit de garanție defectul care apare după transferul produsului către Consumator, de exemplu, în cazul instalării necorespunzătoare (cu excepția cazului în care instalarea a fost realizată de către Vânzător sau agentul acestuia, sau în cazul în care funcționarea necorespunzătoare se datorează respectării unor instrucțiuni eronate din manualul utilizatorului), a utilizării necorespunzătoare, a nerespectării instrucțiunilor, a depozitării necorespunzătoare, a manipulării incorecte, a abuzului, daunelor sau datorită forței majore.
În cazul unei defecțiuni care se încadrează în condițiile garanției, consumatorul:
în primul rând – la alegerea sa – poate solicita repararea sau înlocuirea, cu excepția cazului în care îndeplinirea solicitării de garanție este imposibilă, sau, dacă în comparație cu îndeplinirea unei alte solicitări de garanție, Vânzătorul ar avea de suportat un cost suplimentar disproporționat, luând în considerare valoarea reprezentată de produsul fără defecțiuni, gravitatea încălcării contractului și daunele cauzate Consumatorului prin îndeplinirea pretențiilor de garanție.
În cazul în care Vânzătorul nu s-a angajat la reparare sau înlocuire, nu-și poate îndeplini această obligație a sa în termenul corespunzător, protejând interesele Consumatorului, sau în cazul în care interesul de reparare sau înlocuire al Consumatorul a încetat, Consumatorul – la alegerea sa – poate solicita reducerea proporțională a prețului de achiziție, poate repara defectul el însuși sau prin altcineva, pe cheltuiala Vânzătorului sau poate rezoluționa contractul. Contractul nu se va rezoluționa din cauza defecțiunilor minore.
În cazul în care Consumatorul solicită înlocuire în termen de trei zile lucrătoare de la cumpărare (punere în funcțiune), societatea nu poate invoca costuri suplimentare disproporționate, ci este obligată să înlocuiască produsul, cu condiția ca defecțiunea să împiedice utilizarea regulamentară a produsului.
Repararea sau înlocuirea – în funcție de caracteristicile produsului și de destinația produsului pentru Consumator – trebuie să se efectueze într-un termen rezonabil, ținând cont de interesele Consumatorului. Vânzătorul trebuie să încerce să repare sau să înlocuiască produsul în termen de cel mult cincisprezece zile.
În cursul reparației, în produs pot fi montate doar piese noi.
Nu se include în perioada de garanție timpul de reparație în care Consumatorul nu poate utiliza produsul conform destinației. Perioada de garanție va fi reluată pentru produsul (o piesă a produsului) înlocuit (reparat), în cazul înlocuirii (reparației) produsului sau a unei piese a produsului precum și în privința defectului produs ca urmare a reparației.
Costurile legate de îndeplinirea obligației de garanție sunt suportate de Vânzător.
Consumatorul însă nu are dreptul de a valida simultan garanția produselor și pe cea de conformitate pentru aceeași defecțiune. Indiferent de aceste limitări, Consumatorul beneficiază de drepturile care decurg din garanție în conformitate cu secțiunile 7.1 și 7.2.
7.3. Validarea pretențiilor de garanție
Pretențiile de garanție pot fi validate de către Consumator la următoarele date de contact:
Denumire: Wieland și Wieland SRL Ungaria – Sediu Permanent
Adresă de corespondență: Jud. Cluj, Mun. Cluj-Napoca, Str. Republicii nr. 14, Ap.5
Număr de telefon: + 40 799 167 032
8.1. Locul, ora și metoda de administrare a reclamațiilor
Utilizatorul poate prezenta obiecții cu privire la produs și la activitățile Vânzătorului la următoarele date de contact:
Denumire: Wieland și Wieland SRL Ungaria – Sediu Permanent
Adresa de corespondență: Jud. Cluj. mun. Cluj-Napoca, Str. Republicii 14, demisol, Ap 5.
Număr de telefon: +40 799 167 032
Adresă e-mail: sales@wwieland.ro
Vânzătorul va trebui să soluționeze imediat reclamația verbală. Dacă acest lucru nu este posibil, datorită naturii plângerii sau în cazul în care Cumpărătorul nu este de acord cu soluționarea reclamației, Vânzătorul va întocmi un proces verbal – pentru timp de cinci ani, împreună cu răspunsul de fond la reclamație.
Vânzătorul are obligația de a preda Cumpărătorului o copie a procesului verbal în cazul reclamațiilor personal comunicate (la sediu), sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, atunci acesta va fi obligat să procedeze în conformitate cu regulile pentru o reclamație scrisă, detaliate mai jos.
În cazul unei reclamații verbale comunicată telefonic sau prin intermediul altor servicii electronice, Vânzătorul va transmite o copie a procesului verbal cel târziu împreună cu răspunsul de fond.
În toate celelalte cazuri, Vânzătorul va proceda în conformitate cu regulile pentru reclamațiile scrise.
Reclamațiile telefonice sau cele înscrise cu ajutorul altor mijloace de comunicare vor primi un număr unic de identificare de către Vânzător, ceea ce va simplifica ulterior verificarea reclamației.
Vânzătorul va răspunde în fond reclamației primite în scris în termen de 30 de zile. În sensul prezentului contract luarea măsurii o reprezintă expedierea prin poștă.
Dacă reclamația este respinsă, Vânzătorul va informa Cumpărătorul cu privire la motivul respingerii.
8.2. Alte posibilități de soluționare a reclamațiilor
În cazul în care eventualul litigiul dintre Vânzător și Cumpărător nu se soluționează pe cale amiabilă cu Vânzătorul, Cumpărătorul are la dispoziție următoarele posibilități de soluționare:
Reclamație la Autoritatea pentru protecția consumatorilor: http://www.anpc.gov.ro
Inițierea procedurii la Curtea de Arbitraj
Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj https://ccicj.ro/curtea-de-arbitraj-comercial/ Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României http://arbitration.ccir.ro
Telefon / Fax: 021 319 27 47/021 319 01 26
Adresa de e-mail:arbitration@ccir.ro
Adresa de corespondență: B-dul Octavian Goga nr. 2, sector 3, Bucureşti
Inițierea procedurii judiciare.
În sensul normelor referitoare la Curtea de arbitraj sunt considerați Consumatori organizațiile non-guvernamentale, biserici, condominii, asociații de proprietari, microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii, precum și cei care cumpără, comandă, primesc, folosesc, primesc spre utilizare sau sunt destinatarii comunicațiilor și ofertelor privind bunurile.
9.1. TCG, modificări de prețuri
Vânzătorul are dreptul de a modifica în mod unilateral acești Termeni și condiții, sub rezerva informării prealabile a Cumpărătorilor pe Site. Dispozițiile modificate vor intra în vigoare la prima utilizare a Site-ului după această modificare față de Cumpărător și vor fi aplicate comenzilor date după modificare.
9.2 Rezerva dreptului de proprietate
Până la plata integrală a prețului de cumpărare, produsul rămâne proprietatea Vânzătorului. Cu toate acestea, dacă, înainte de plata integrală a prețului de cumpărare, produsul intră în posesia Cumpărătorului – din orice motiv – acesta este răspunzător față de Vânzător pentru orice daune a căror plată nu poate fi imputată niciunei persoane.
9.3. Limitări tehnice
Achiziționarea pe Site presupune cunoașterea și acceptarea de către Utilizator a posibilităților și limitărilor internetului, în special în ceea ce privește performanța tehnică și erorile ivite. Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru nicio defecțiune a rețelei de Internet, care împiedică funcționarea Site-ului și cumpărarea de pe acesta.
9.4. Politica de confidențialitate și regulamentul de protecție a datelor cu caracter personal
Regulamentul de protecție a datelor cu caracter personal a Vânzătorului poate fi accesată la următoarea adresă:
http://wwieland.hu/shop_ordered/6624/pic/adatkezelesi_tajekoztato.pdf
- Intrarea în vigoare
Prezenții Termeni și Condiții Generale intră în vigoare din 1 mai 2018
www.wwieland.ro
- Wieland és Wieland Kft. (în continuare: Vânzătorul) pe site-ul www.wwieland.ro (în continuare: Site-ul) operează un magazin pe rețeaua de internet, în cursul cărei activități operează datele vizitatorilor Site-ului și a celor care se înregistrează pe Site (în continuare: Utilizatorii). În ceea ce privește prelucrarea datelor, Vânzătorul, prin prezenta, informează Utilizatorii în ceea ce privește operarea datelor cu caracter personal de către acesta, principiile și practicile privind prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv modalitățile și posibilitățile exercitării drepturilor persoanelor vizate.
- Vânzătorul respectă drepturile personale ale vizitatorilor Site-ului; datele cu caracter personal înregistrate sunt tratate în mod confidențial, în concordanță cu legislația privind protecția datelor și recomandările internaționale, în conformitate cu prezentul Ghid de operare a datelor.
- Prin utilizarea Site-ului Utilizatorul este de acord cu următoarele condiții și își dă acordul la prelucrarea datelor, conform celor specificate în cele de mai jos.
1. DEFINIȚII
- Persoana vizată (Utilizator, Cumpărător): orice persoană fizică determinată, identificată pe baza datelor cu caracter personal sau identificabilă – în mod direct sau indirect;
- Date cu caracter personal: datele referitoare la persoana vizată, în special numele, codul numeric personal, precum și una sau mai multe informații privind identitatea fizică, fiziologică, mentală, economică, culturală sau socială a persoanei vizate, respectiv concluziile privind persoana vizată, ce pot fi deduse din aceste date;
- consimțământ: o exprimare neconstrânsă și hotărâtă a voinței persoanei vizate, bazată pe informări corespunzătoare și prin intermediul căreia aceasta își dă consimțământul fără echivoc cu privire la operarea datelor sale cu caracter personal – în privința totalității sau a unora dintre operațiuni;
- opoziție: declarația persoanei vizate prin care se opune operării datelor sale cu caracter personal și solicită încetarea operării datelor și ștergerea datelor operate;
- operator de date: acea persoană fizică sau juridică, respectiv acea organizație fără personalitate juridică care, în mod independent sau împreună cu alții, determină scopul operării datelor, ia și execută deciziile privind operarea datelor (inclusiv echipamentul utilizat) sau le realizează prin intermediul unui responsabil cu protecția datelor;
- operarea datelor: indiferent de metoda utilizată, orice operațiune sau toate operațiunile, cum ar fi colectarea, preluarea, înregistrarea, sistematizarea, stocarea, modificarea, utilizarea, interogarea, transmiterea, publicarea, alinierea sau conectarea, blocarea, ștergerea și distrugerea datelor, precum și prevenirea utilizării ulterioare a datelor, realizarea de fotografii, înregistrare de sunet sau imagini, precum și înregistrarea caracteristicilor fizice (cum ar fi amprenta digitală sau a palmei, probă ADN, imaginea irisului) adecvate identificării persoanei vizate;
- prelucrarea datelor: realizarea sarcinilor tehnice asociate cu operațiunile de prelucrare a datelor, indiferent de metoda și dispozitivul utilizat sau de locația acesteia, cu condiția ca sarcina tehnică să fie efectuată pe date;
- responsabil cu protecția datelor: acea persoană fizică sau juridică, respectiv acea organizație fără personalitate juridică care, în virtutea unui contract încheiat cu un operator de date, inclusiv încheierea unui contract în condițiile legii, efectuează prelucrarea datelor;
- transmiterea datelor: transmiterea datelor spre terțe persoane determinate;
- publicare: accesibilizarea publică a datelor.
- ștergerea datelor: procesul de irecognoscibilitate a datelor, astfel încât reconstituirea acestora nu mai este posibilă;
- blocarea datelor: conferirea unui semn de identificare a datelor prin care se obține limitarea definitivă sau pentru o perioadă determinată a operării ulterioare a datelor;
- distrugerea datelor: distrugerea fizică completă a materialelor care conțin date;
- terțe persoane: acea persoană fizică sau juridică, respectiv acea organizație fără personalitate juridică, care nu este aceeași cu persoana vizată, cu operatorul de date sau cu responsabilul cu protecția datelor;
2. SCOPUL OPERĂRII DATELOR
- Scopul operării datelor legată de înregistrare este de a identifica vizitatorii Site-ului pentru ca aceștia să acceseze serviciile disponibile prin intermediul Site-ului, de a documenta prestarea de servicii, conformitatea execuției, și, dacă este cazul, pentru a permite facturarea și pentru a dovedi încheierea contractelor;
3. BAZA LEGALĂ PENTRU OPERAREA DATELOR
- Operarea datelor de către Vânzător are loc în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), al Legii 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a acestui Regulament, respectiv Legea 365/2002 privind comerţul electronic, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
- consimțământul este acordat de către Utilizator pentru fiecare prelucrare de date, prin utilizarea Site-ului, înregistrare sau acordarea voluntară a datelor vizate;
4. DENUMIREA OPERATORULUI DE DATE
Denumire: Wieland és Wieland Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Sediu: 2040 Budaörs, str. Pozsonyi 12/2.
Reprezentant legal: Wieland Veronika
Nr. înreg. Reg. Com.: 13-09-143220
Autoritatea de înregistrare/Judecătoria: Tribunalul Județului Pest ca și Registru al Firmelor
CUI: 23085929-2-13
Nr. telefon: +36-23/951410
E-mail: info@wwieland.ro
Număr înreg. protecția datelor: în curs.
5. DURATA OPERĂRII DATELOR
- Datele personale ale Utilizatorului sunt operate de către Vânzător până când Utilizatorul solicită în scris anularea înregistrării sale de către Vânzător.
- Modificarea informațiilor Dumneavoastră personale pe Site după înregistrare este posibilă din meniul Modificare date.
- Utilizatorul poate solicita anularea înregistrării trimițând la adresa de e-mail sales@wwieland.ro numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. După acesta veți fi informat despre ștergerea datelor cu caracter personal prin e-mail.
6. DETERMINAREA TIPULUI DE DATE OPERATE
- Date tehnice:
- o adresa IP a utilizatorului, sistemul de operare utilizat;
- o datele astfel obținute vor fi accesate doar de către Vânzător, nu și de Utilizatori, exclusiv pentru operarea tehnică a Site-ului, precum și pentru scopuri statistice.
- Înregistrare: determinarea sferei de date ce se vor furniza în mod obligatoriu
- numele complet,
- parolă
- adresa de e-mail proprie,
- număr de telefon,
- informații de facturare,
- datele de livrare,
- cod fiscal în cazul companiilor.
- Pe parcursul înregistrării, respectiv ulterior, Utilizatorul poate furniza informații
- suplimentare neobligatorii dacă acestea sunt necesare pentru a îndeplini și facilita serviciul prestat de către Vânzător.
7. REGULI DE PLASARE a COOKIE-urilor
- Site-ul poate conține link-uri către servere exterioare (care nu sunt administrate de către Vânzător) paginile disponibile pe aceste link-uri pot plasa eventual propriile cookie-uri sau alte fișiere pe calculatorul Utilizatorului, pot colecta date sau solicita informații cu caracter personal. Pentru acestea, Vânzătorul exclude orice fel de răspundere.
8. PERSOANELE CARE AU ACCES LA DATE, TRANSMITEREA DATELOR, PRELUCRAREA DATELOR
- Vânzătorul și angajații Vânzătorului au dreptul la accesarea datelor, în primul rând, acestea nu sunt publicate, nu sunt transmise către terțe persoane, ci doar în cazurile în care este absolut necesar pentru a executa comanda. (curier)
- Pentru operarea sistemului informatic care servește drept bază, realizarea comenzilor, decontare, Vânzătorul poate apela la serviciile unui responsabil cu protecția datelor (de exemplu, operatori de sisteme, firmă de transport, contabili). Vânzătorul nu este responsabil pentru practicile de operare a datelor din partea unor astfel de participanți externi.
- DATELE RESPONSABILILOR CU PROTECȚIA DATELOR:
- Denumire: UNAS Online Kft.
- Sediu: H-9400 Sopron, Maior köz 2. I/ 15
- Număr de telefon: + 36-99/ 505-376 (L-J 9-15h)
- Fax: + 36-99/ 505-377
- E-mail: unas@unas.hu
- Denumire: Neuland GmbH & Co. KG
- Sediu: Am Kreuzacker 7, 36124 Eichenzell / Germany
- Numar de telefon: +49 6659 88-0
- Email: info@neuland.com).
- În plus față de cele specificate anterior, datele cu caracter personal referitoare la Utilizator pot fi transmise în cazuri determinate prin lege ca fiind obligatorii, respectiv în baza consimțământului Utilizatorului.
9. SECURITATEA DATELOR
- Vânzătorul va lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea datelor cu caracter personal furnizate de către Utilizatori, atât în timpul comunicării în rețea, cât și în timpul stocării și păstrării datelor.
- Accesul la datele cu caracter personal este strict limitat, cu scopul de a împiedica accesul neautorizat, modificarea neautorizată, respectiv utilizarea neautorizată a datelor cu caracter personal.
10. DREPTURI DE UTILIZATOR ȘI CĂI DE ATAC
- Dreptul la informare: Utilizatorul oricând are dreptul de a solicita informații, privind datele sale cu caracter personal gestionate de către Vânzător, de asemenea – cu excepția adresei de e-mail furnizate la înregistrare – le poate modifica în orice moment, în conformitate cu modalitatea determinată în ghidul Utilizatorului. Totodată, Utilizatorul are dreptul să solicite ștergerea datelor sale prin intermediul datelor de contact furnizate la acest punct. La cererea Utilizatorului, Vânzătorul va furniza informații cu privire la datele pe care le operează, scopul operării datelor, temeiul legal, durata operării datelor, precum și persoanele care au primit și în ce scop au primit sau vor primi datele sale. Vânzătorul va furniza în scris informațiile solicitate în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.
- Persoana vizată își poate exercita drepturile la următoarele date de contact:
- Adresa de corespondență: 2040 Budaörs, str. Pozsonyi 12 / A., Ungaria
- E-mail: info@wwieland.ro
- Utilizatorul poate contacta angajații Vânzătorului cu orice întrebare legată de prelucrarea datelor, respectiv cu observații prin intermediul oricăror date de contact specificate mai sus.
- Utilizatorul are posibilitatea în orice moment al comenzii și până la trimiterea comenzii către Vânzător, să corecteze pe Site erorile privind datele introduse, fie pe propriul său cont (modificarea datelor Cumpărătorului) sau pe pagina de comandă (de ex. ștergerea unui produs din coșul de cumpărături, prin click pe butonul „x“ sau poate modifica și cantitatea produsului prin introducerea numărului exact de bucăți). De exemplu, introducerea unei cantități eronate de produse, plasarea unui produs greșit în coș, apoi ștergerea produsului din coș, greșirea datelor de comandă reprezintă date introduse eronat (de exemplu adresa de livrare).
- Cumpărătorul are dreptul să își anuleze înregistrarea oricând, prin trimiterea unui mesaj la adresa de e-mail info@wwieland.ro. După primirea mesajului, Vânzătorul de servicii va asigura de îndată anularea înregistrării. Datele de cumpărare ale Cumpărătorului vor fi eliminate imediat din sistem în urma anulării, acest lucru însă nu afectează păstrarea datelor și a documentelor legate de comenzile deja efectuate și nu va duce la ștergerea acestor date. După eliminare, datele nu mai pot fi resetate.
- Cumpărătorul este singurul responsabil pentru păstrarea confidențialității datelor de acces ale cumpărătorului (cum ar fi în special parola). În cazul în care Cumpărătorul află că și terțe părți neautorizate au intrat în posesia parolei furnizate la înregistrare, este obligat să schimbe imediat parola, iar în cazul în care presupune că terța persoană utilizează aceste date în mod abuziv, Cumpărătorul are obligația de a notifica concomitent Vânzătorul.
- Utilizatorul se poate opune prelucrării datelor sale cu caracter personal în cazul în care
- a) prelucrarea datelor cu caracter personal sau transmiterea acestora este strict necesară pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Vânzătorului, sau urmărirea interesului legal al Vânzătorului, a responsabilului cu protecția datelor sau a unei terțe persoane, cu excepția cazului în care prelucrarea datelor este prevăzută prin legislație;
- b) utilizarea sau transmiterea datelor cu caracter personal se efectuează în scopuri de marketing direct, sondaje de opinie sau cercetare științifică;
- c) în alte cazuri prevăzute prin lege.
- În cazul unei obiecții, Vânzătorul are obligația:
a) de a o analiza în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 15 zile de la depunerea cererii
- b) de a lua o decizie
- c) de a informa solicitantul în scris despre decizia sa.
- În cazul în care Vânzătorul constată că obiecția este temeinică, acesta va opri operarea datelor – inclusiv colectarea de date suplimentare și transmiterea acestora – și va bloca datele, îi va informa pe toți cei cărora le-a transmis datele cu caracter personal în ceea ce privește măsurile luate pe baza obiecției, iar aceștia sunt obligați să ia măsuri în vederea exercitării dreptului la obiecție.
- În cazul în care Utilizatorul nu este de acord cu decizia Vânzătorului, acesta poate sesiza instanța în termen de 30 de zile de la data comunicării sale.
- Posibilități de căi de atac:
- Utilizatorul își poate exercita drepturile în instanță în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 129/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 102/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum şi pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date sau
- se poate adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
11. UTILIZAREA ADRESELOR DE E-MAIL
- Vânzătorul se angajează să nu trimită e-mailuri pe adresele de e-mail furnizate de către Utilizatori la înregistrare, cu excepția serviciilor de e-mailurilor aferente serviciilor utilizate de către Utilizator, și a newsletter-urilor trimise cu acordul Utilizatorului.
- Vânzătorul trebuie să acorde atenție specială legalității utilizării adreselor de e-mail, astfel încât acestea să fie utilizate doar pentru transmiterea de e-mailuri de informare determinate în Ghidul de Operare a Datelor.
- Adresele de e-mail vor fi gestionate în primul rând pentru
- o identificarea Utilizatorului,
- o onorarea comenzilor, menținerea legăturii pe parcursul utilizării serviciilor, astfel acesta va fi principalul scop pentru trimiterea unui e-mail.
- În cazul modificării serviciilor sau a Termenilor și condițiilor generale ale Vânzătorului, acesta va informa persoanele vizate pe cale electronică în ceea ce privește modificările, precum și celelalte servicii similare ale Vânzătorului, despre care Utilizatorul va fi informat în cadrul Ghidului de Operare a Datelor. Bineînțeles, aceasta în cazul în care Vânzătorul respectă această practică și nu informează despre modificări doar prin intermediul Site-ului.
12. NEWSLETTER
- Utilizatorul își va acorda consimțământul în prealabil și în mod explicit ca Vânzătorul să i se adreseze cu oferte publicitare, sau alte oferte la datele de contact furnizate la înregistrare (de exemplu, adresa de e-mail sau numărul de telefon), în sensul Legii nr. 148/2000 privind publicitatea, cu modificările și completările ulterioare;
- scopul newsletter-ului este ca Vânzătorul să ofere Utilizatorului reclame cu informații actuale, produse, reduceri, noi funcții, etc., sub forma unui mesaj electronic,
- Vânzătorul va putea expedia scrisori care conțin anunțuri (newsletter) la adresa de e-mail furnizată în timpul înregistrării, doar și exclusiv cu consimțământul expres al Utilizatorului și în conformitate cu cerințele și condițiile legale;
- astfel, Utilizatorul, în conformitate cu prevederile prezentului ghid, este de acord ca Vânzătorul să opereze datele cu caracter personal furnizate acestuia, necesare pentru transmiterea de anunțuri publicitare;
- asigurarea dezabonării de la newsletter și informarea privind această procedură în cadrul acestui document. Vânzătorul este obligat să asigure posibilitatea de dezabonare. În acest caz, Vânzătorul va șterge din registrul său toate datele cu caracter personal ale Utilizatorului, care sunt strict necesare pentru transmiterea newsletter-ului (buletinului informativ). (Utilizatorul se poate dezabona de la transmiterea newsletter-ului prin click pe link-ul din mesaj sau utilizând adresa de e-mail trimisă Vânzătorului)
13. ALTE CLAUZE
- Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral acest Ghid de Protecție a Datelor, concomitent cu înștiințarea prealabilă a Utilizatorilor. La intrarea în vigoare a modificării, Utilizatorul va accepta prevederile modificate ale Ghidului de Operare a Datelor, ca urmare a utilizării serviciului.
- În cazul în care, pentru a beneficia de servicii, Utilizatorul a furnizat informații în privința terțelor părți la înregistrare sau a cauzat prejudicii în orice mod pe parcursul utilizării Site-ului, Vânzătorul are dreptul să solicite daune împotriva Utilizatorului. În astfel de cazuri, Vânzătorul trebuie să ofere toată asistența posibilă autorităților investite cu efectuarea demersurilor, în scopul stabilirii identității persoanei care a cauzat prejudiciul respectiv.
-
Data intrării în vigoare a Ghidului de prelucrare a datelor: 16 iunie 2014
Structura magazinului nostru web oferă clienților posibilități de navigare comodă și rapidă, iar cu ajutorul
opțiunilor din meniu puteți naviga cu ușurință în magazin.
Accesând opțiunea „Produse” din meniu, puteți consulta produsele din magazin. Mai întâi, veți vedea categoriile
disponibile în magazin. Dacă accesați o categorie în care pot fi găsite produse, veți vedea denumirea, prețul și
imaginea produselor. Dați clic pe simbolul coșului de cumpărături pentru a plasa produsul în coș. Dacă produsele
dintr-o anumită categorie nu se încadrează pe o pagină, puteți utiliza numerele aflate deasupra și dedesubtul
produselor pentru a le parcurge.
În categoria „Oferte speciale” puteți găsi toate produsele cu preț redus din magazin. Pentru fiecare produs în parte,
se specifică data de începere și de încheiere a perioadei de reducere sau data de începere și specificația „în limita
stocului disponibil”. Sub opțiunea de meniu „Mai mult mai ieftin” veți găsi produsele pe care le oferim la reducere
în funcție de cantitate atunci când comandați un număr mai mare de articole. Opțiunea de meniul „Noutăți” conține
produse noi care sunt disponibile în oferta magazinului web.
Pentru mai multe informații despre un produs, dați clic pe imaginea sau numele produsului. Astfel veți fi
direcționați la pagina „Detalii despre produs”. Produsul afișat în magazinul nostru include prețurile brute, inclusiv
TVA.
În magazinul nostru web aveți și opțiunea de căutare. În cazul unei căutări simple, introduceți doar cuvântul căutat,
iar dacă există un produs în concordanță cu acesta, el va fi afișat. Pentru căutare avansată, dați clic pe „Căutare
avansată” și aici, pe lângă cuvântul căutat puteți selecta categoria și caracteristica produsului căutat. Ca urmare
a căutării, produsele apar în același mod ca și în opțiunea de meniu „Produse”. De asemenea, puteți căuta și
vizualiza caracteristicile detaliate ale produsului.
În opțiunea de meniu „Informații” veți găsi toate informațiile importante despre magazin, cum ar fi detaliile de
contact, opțiunile de expediere și de plată, reducerile sau puteți trimite e-mail către operatorul magazinului web.
Pentru a le vizualiza dați CLIC AICI.
De asemenea, puteți verifica conținutul coșului de cumpărături prin clic pe butonul „Coș de cumpărături”. Aici puteți
modifica cantitatea de produse pe care doriți să le comandați sau puteți să ștergeți un anumit produs din coș. De
asemenea, puteți goli complet coșul prin clic pe butonul „Golire coș”. Dacă decideți să comandați, dați clic pe
butonul „Comandă”.
Dacă doriți să achiziționați din magazinul nostru Web, trebuie să introduceți mai întâi datele necesare pentru a
completa comanda, cum ar fi detaliile de contact, de transport și informațiile de facturare.
Pentru comoditatea Dvs. ulterioară, va puteți înregistra, astfel, ulterior, după introducerea adresei de e-mail și a
parolei, veți putea continua imediat cu cumpărăturile, fără a fi nevoit să vă reintroduceți datele. În caz de
înregistrare nereușită, veți fi notificat printr-o fereastră de tip pop-up. Dacă înregistrarea s-a realizat cu
succes, veți vedea butonul de ieșire pe care îl puteți utiliza pentru a părăsi magazinul sau veți vedea, de asemenea,
opțiunea de meniu „Modificare date”, unde puteți schimba detaliile înregistrării.
Dacă sunteți deja înregistrat, dar ați uitat parola, utilizați opțiunea solicită parolă nouă. Dacă introduceți adresa
de e-mail înregistrată, vă vom trimite o nouă parolă temporară prin e-mail, unde vă puteți autentifica și totodată
modifica imediat parola din motive de securitate.
Dacă pe pagina coșului de cumpărături accesați butonul de comandă, veți fi direcționat la pagina „Plată și livrare”,
unde veți selecta metoda de plată și livrare cea mai adecvată pentru Dumneavoastră. Magazinul nostru web nu oferă
posibilitatea livrării parțiale. Dacă dispuneți de bani în contul Dumneavoastră virtual sau aveți un cupon sau un cod
promoțional, îl puteți utiliza pentru a reduce din suma comenzii. Pentru a continua, apăsați butonul „Continuă”.
Toate detaliile Dumneavoastră de comandă vor fi afișate, astfel încât să le puteți verifica. Dacă totul este în
regulă, dați clic pe butonul „Comandă” pentru a finaliza comanda. Dacă ați selectat o metodă de plată cu cardul de
credit pe durata comenzii Dumneavoastră, atunci, după finalizarea comenzii, dați clic pe butonul „Plata” pentru a
completa suma totală a comenzii Dumneavoastră. Dacă nu doriți să utilizați cardul de credit, dați clic pe „Alte
modalități de plată”.
Puteți să urmăriți starea comenzii Dumneavoastră până la încheierea comenzii utilizând opțiunea de meniu „Profil”.
Aici puteți găsi numărul și cantitatea tuturor comenzilor plasate în magazinul nostru. Fiecare comandă poate fi
identificată printr-un număr de comandă unic, pe care puteți da clic pentru a vizualiza detaliile comenzii. Tot aici
puteți lista comanda, completa detaliile în coșul de cumpărături, respectiv, în cazul plății cu cardul bancar, puteți
achita factura sau alege o altă metodă de plată. Dacă dispuneți de orice reducere în magazinul nostru, puteți să le
vizualizați și aici prin clic pe opțiunea „Reduceri”.