Wwieland Blog

Instrumente analogice de training în spațiul online?

23.02.2021 10:25
de Veronika Wieland - Facilitator Certificat
de Veronika Wieland - Facilitator Certificat
Instrumente analogice de training în spațiul online?

Nu mă pot abține, îmi lipsesc markerele, hârtia și, bineînțeles, oamenii! Dar am observat, de asemenea, că și participanților mei le lipsesc toate acestea.

La sfârșitul anului trecut, am avut ocazia să învăț cum mâinile unui facilitator vizual pot funcționa și într-un spațiu virtual. Și am fost încântată să descopăr că pot combină perfect tehnologia online cu dispozitive analogice obișnuite.

Prin luarea notițelor vizuale online (visual notetaking) în timp real cu camere web de înaltă rezoluție, sau realizarea desenelor și ilustrațiilor pe dispozitive electronice (iPad pro) și, nu în ultimul rând, prin folosirea aplicațiilor online versatile (Miro) pentru grapghic note taking am constatat că putem obține aceleași efecte puternice în rândul participanților virtuali ca și în spațiul fizic.

Am investit rapid într-o cameră de documente de 8 megapixeli (IPEVO V4K) care poate capta la o calitate uimitoare  imaginile într-o varietate de dimensiuni și filtre pe care nu mi le-aș fi putut imagina niciodată. De asemenea, am găsit un program gratuit excelent (Manycam) care poate gestiona mai multe camere și oferă, de asemenea, alte caracteristici utile, cum ar fi proiecția ceasului, numărătoarea inversă etc.

În același timp au apărut imediat două probleme tehnice. Pe de o parte, viteza de Internet a trebuit mărită, ceea ce a dus în cele din urmă la o schimbare a furnizorului de servicii. Pe de altă parte, computerul trebuia „reglat” pentru a putea utiliza fără probleme mai multe camere  simultan.

Odată cu aceste îmbunătățiri am putut oferi o experiență vizuală de calitate în trainingurile mele online ca niciodată. Dar să nu uităm că a fost nevoie de o investiție considerabilă ca să pot face asta. Așadar, permiteți-mi să vă ofer câteva idei de vizualizare analogică mai rentabile pentru workshopurile și trainingurile de facilitare grafică online.

  1. Dacă aveți doar o cameră web de înaltă rezoluție, nu ezitați să aveți un flipchart de dimensiuni mici lângă dvs. și să folosiți planțele vizuale făcute în prealabil sau notițele autoadezive electrostatice pentru ilustrare în timp real. În acest sens un flipchart de birou, cum ar fi Table Top Flipchart de la Neuland este un instrument de prezentare eficient care nu necesită investiții mari, plus câteva markere viu colorate.
  2. Este important să scrieți frumos, lizibil, cu o dimensiune a fontului suficient de mare încât să poată fi citit și de cealaltă parte a ecranului. Vă sugerez să fotografiați toate desenele și ilustrațiile pe care le-ați folosit în timpul trainingurului online și să le trimiți participanșilor. Credeți-mă că o vor aprecia mult mai mult decât o prezentare PPT.
  3. Puteți de asemnea să folosiți în timpul trainingului mini table de scris, cum ar fi myWorkboard pe care puteți scrie atât cu markere whiteboard, dar și cu cele cu cretă lichidă, cum ar fi Neuland ChalkOne®. Puteți desena diagrame pas cu pas și să le prezentați participanților pur și simplu ridicând și ținând mini tabla către cameră.

Indiferent ce modalitate de prezentare veți alege, nu încetați să utilizați instrumente analogice! Aduceți mai multe culori în vizualizările voastre prin intermediul acestor instrumente, astfel aducând mai multă bucurie participanților, nu în ultimul rând pentru dvs. 

Creare magazin online