Wwieland Blog

Lucrează cu puterea imaginilor! Faceți cunoștință cu familia bikablo®!

24.02.2021 13:02
de Veronika Wieland - Facilitator Certificat
Lucrează cu puterea imaginilor! Faceți cunoștință cu familia bikablo®!

În urmă cu 8 ani, când a fost publicată prima carte bikablo®1, acesta era un produs unic pe piața formării în ceea ce privește conținutul și funcția sa. A deschis posibilitatea celor care nu știau să deseneze prea bine, dar care înțelegeau utilitatea, puterea și impactul semnificativ al desenelor și simbolurilor simple în formarea profesională.

Drept urmare, desenul a devenit disponibil nu numai pentru cei care au ales cariera artistică sau pentru cei care și-au însușit abilitățile de desen după mulți, mulți ani de luptă cu „desenul de pe scaun”, ci pentru toată lumea.

Dicționarele bikablo® funcționează ca și ghidurile de călătorie de pe vremuri. Putem căuta termeni în ordine alfabetică, iar lângă cuvinte se află numărul paginii desenului. Dicționarul vizual englez-german a adus la sol înțelegerea conceptelor complexe și abstracte cu ilustrații foarte simple (de exemplu: "autoevaluarea" la pagina 100 sau "grabă" la pagina 97).

 

 

La scurt timp după aceea, a fost lansat dictionarul vizual bikablo® 2.0 cu un vocabular si mai extins, care conține simboluri pentru expresii și mai complexe, precum și o colecție mică de șabloane vizuale. Această carte este un fel de „trusă de prim ajutor” de vizualizare pentru ca utilizatorul să poată poată să eleveze o discuție de meeting sau un brainstorming cu imagini de board structurate și atrăgătoare.

Cei care stiu să deseneze, știu că una dintre cele mai mari provocări este realizarea unui portret, prezentarea emoțiilor într-un mod expresiv pe chipurile oamenilor. Dictionarul vizual bikablo® emotions ne-a simplificat munca și în acest sens. Acest dicționar ne arată două tipuri de reprezentare - una foarte simplă și una mai avansată - pentru sentimente pozitive și negative (de exemplu: energizat), nevoi și tot felul de dinamici care apar între oameni.

 

 

Când am crezut deja că alte adăugiri și îmbunătățiri nu mai pot fi aduse, bikablo a lansat ceva extraordinar la sfârșitul anului 2020 - cartea bikablo® posters . O selecție cu multe exemple grozave de șabloane vizuale pentru flipcharturi și postere. Este o carte diferită de cele anterioare, și anume, prin faptul că acest dicționar este un fel de predare sistematică, pas cu pas, al elementelor vizualizării. Ne oferă idei și modele de caligrafie (title lettering), precum și idei pentru povești vizuale (storytelling). Această broșură este alfa și omega al vizualizării cu desene schematice pentru cei care doresc să se dezvolte ca autodidacți în acest domeniu.

Puteți consulta mai multă literatură de specialitate pentru domeniul vizualizării grafice și a facilitării AICI.

Iar eu vă doresc spor la desenat!

Veronika Wieland

 

Creare magazin online