Markere reîncărcabile Neuland în 48 de culori inedite.
Da, ați citit corect, markerele reîncărcabile Neuland sunt din nou disponibile în gama completă de 48 de culori. Există persoane a căror ochi încep să strălucesca la vederea acestei selecții de culori, pe când alții se panichează ușor. Oare ce culoare ar trebui să aleg? Care sunt culori complementare și ce culori nu se potrivesc?
Aici îți venim noi în ajutor pe acest subiect!
Vrem să îți oferim câteva sfaturi practice, despre cum să stăpânești culorile în prezentările tale vizuale:
Less is more
Folosirea multor culori într-un singur desen are un efect cu adevărat magic când vine vorba despre o carte de povești, dar nu atât de mult cand realizezi un poster sau o prezentare vizuală pe un flipchart în timpul unui training sau prezentări. Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosești mai degrabă mai puține culori de mai multe ori și nu multe culori în același timp, astfel încât să poți da sens culorilor pe care le folosești și care pot fi ușor de înțeles de către spectatori. Poți crea ceva cu totul special doar cu trei culori bine alese.
Și care să fie aceste trei culori bine alese? Cu siguranță nu vei lua o decizie greșită dacă alegi să folosești culori similare (apropiate una de cealaltă din paleta de culori). Cu seturile Neuland de 5 markere, în mare parte în culori complementare, poți crea armonii grozave pe hârtie. Fiecare set de culori va oferi un efect diferit prezentării tale. Dacă ai la îndemână și un marker negru (100) pe langă unul dintre sturile menționate, poți crea ilustrații și schițe vizuale foarte interesante doar cu aceste 6 markere.
Dă sens culorilor
Atunci când folosești vizualizarea grafica, este important să fii conștient de faptul că culorile au sens. Dacă culorile nu sprijina conceptul vizual, ele vor fi mai degraba confuze pentru spectator. De aceea este foarte important să acordăm aceste semnificații fiecărui element vizual în conformitate cu conceptul propus.
Constituirea conștientă a sensurilor începe prin a da fiecărei culori pe care o folosești în facilitarea vizuală o funcție specifică. Utilizează doar o singură culoare pentru scrierea textului, o altă culoare pentru desen, pictograme s.a., iar cu a treia culoare desenează cadrele și chenarele casetelor de text. Deoarece culorile contrastante sunt mai lizibile, scrie mesajele importante și conținutul conecptului folosind culori închise pe hârtia albă, pentru ca acestea să iasă în evidență cititorului. (Culori Neuland recomandate pentru aceasta sunt: 100, 104, 300, 400, 404, 700, 800, 810).
Desenează texte și pictograme mai puțin importante în culori mai deschise. (Culori Neuland recomandate: 200, 401, 402, 302, 304, 305, 601, 701). Pentru cadre, chenare, casete de text și săgeți folosește culori cât mai deschise, pastelate. Aceste culori tind să treacă pe „plan secundar “ în desen, astfel rezultatul va fi o prezentare vizuală cu un aspect pe mai multe planuri. (Culorile Neuland recomandate pentru acest effect sunt: 101, 203, 301, 303, 403, 500, 501, 503, 504, 602).
Chiar dacă am învățat culorile încă de mici, înțelegerea noastră despre culori se uzează odată cu maturitatea, de aceea merită uneori să o revizuim.
Pe lângă sfaturile și recomandările de mai sus, am pregătit și un scurt tutorial video pentru o mai bună întelegere a paletei de culori:
Re-colorează această primăvară îmreună cu Wwieland!
Vizitează categoria de markere reîncărcabile Neuland în magazinul nostru on-line: www.wwieland.ro si bucură-te de oferta noastră promoțională la toate markerele Neuland toată luna aprilie!